Česnako receptas tibetietiškai

Kaip  apsisaugoti nuo peršalimo ligų? Kartą per penkerius metus tibetiečiai vartoja pagal senovės receptą pasigamintą spiritinį česnako antpilą – ir jokio peršalimo! Paimkite 350 gramų šviežio česnako, skilteles nulupkite. Greitai ir kruopščiai sugrūskite grūstuvu medinėje arba varinėje grūstuvėje. Ir palikite 30 min. kambario temperatūros patalpoje. Po to iš apačios, kur daugiau sulčių, paimkite 250 g masės ir sudėkite į žalio stiklo butelį (galima nuo šampano). Ten pat įpilkite 200 g 96 proc. spirito. Butelį gerai užkimškite ir laikykite tamsioje šaltoje vietoje. Po 10 dienų masę iškoškite pro tankų audinį ir nuspauskite. Nufiltruotą skystį supilkite į tą patį butelį ir palaikykite dar tris dienas. Gerkite antpilą, įlašinę į 50 g pieno, 20 – 30 min. prieš valgį tris kartus per dieną. Pirmą dieną užteks vieno lašo, antrą – dviejų; taip kasdien po lašą pridėdami gerkite iki 11 dienos (11 lašų), po to kasdien po lašą mažinkite. Kartokite kursą kas penkerius metus.

 

 

Dėl recepto šalutinio poveikio butina pasitarti su šeimos gydytoju!

 

 

Straipsnis parengtas pagal užsienio spaudą, parengė     www.tibetas.lt